Легенда от Монти Пайтън - специален гост на София филм фест

Световноизвестният английски комик Майкъл Пейлин (част от легендарните Монти Пайтън) пристига у нас като специален гост на 13-ия международен София Филм Фест.

Пейлин ще стане поредният носител на наградата на София за своя принос в киното и телевизията.

Специалитетът, превърнал се в запазена марка на британски комик е образът на типичния, учтив и бавно загряващ англичанин, външно сноб, вътре в себе си - ранима душа.

Другият му прочут скечов персонаж от епизодите на "Монти Пайтън" е на кардинал от испанската инквизиция.

Освен със своите кино-превъплъщения, днес Майкъл Пейлин е популярен като един от най-обичаните телевизионни водещи не само на Острова, но и в цял свят.

Майкъл Пейлин участва като актьор и съсценарист в най-известните пълнометражни хитове на „Монти Пайтън" - "Свещеният Граал" (1975), "Животът на Брайън" (1979), "Смисълът на живота" (1982).

След като в средата на 80-те комедиантите се посвещават на соло кариера, Пейлин предизвиква фурор с ролята си на заекващия непохватен убиец в написания и режисиран от Джон Клийз "Риба, наречена Уанда" (1988), и получава награда BAFTA за поддържаща роля.

В края на 80-те години на миналия век Майкъл Пейлин прави нова стъпка в кариерата си и бързо се превръща в един от най-обичаните телевизионни водещи на географски предавания.

Пътуванията са голямата любов на прочутия английски комик, той става чудесен спътник за телевизионните зрители, забавен и интересен във всеки детайл и при всякакви обстоятелства.

Първият документален пътепис на Майкъл Пейлин за Би Би Си е „Great Railway Journeys of the World" (1980). Успехът на сериите провокира интереса на британските железници, те стават спонсори на поредицата, която е възобновявана през 1994 г., 1996 г. и 1999 г.

Истинският успех на Пейлин обаче идва с "Около света за 80 дни". Шестчасовият документален филм пресъздава измисленото пътешествие на героя на Жул Верн - Финеас Фог.

Майкъл Пейлин повтаря маршрута му, като използва единствено транспорта, който е бил на разположение на Фог в неговото време.

Като специален гост на 13-ия Международен София Филм Фест, Майкъл Пейлин ще представи панорама от избрани епизоди от неговите най-харесвани филми:
„Животът на Брайън", "Летящият цирк на Монти Пайтън", "Около света за 80 дни", „Сахара", „Хималая", "От полюс до полюс" и „Новата Европа на Майкъл Пейлин".










Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини