Благотворителен концерт събра 3 472 лева за лечението на Дани от Ардино

    Благотворителен концерт „Да помогнем на Дани” събра средства за лечението на 15-годишният Даниел Сакалиев, родом от ардинското село Жълтуша. Спектакълът се проведе в четвъртък в салона на Дома на културата в Кърджали. Организатори на благотворителната инициатива бяха Атанас Атанасов и учениците от ПГПЧЕ „Христо Ботев”  Моника Николова и Йоанна Шереметeва. Общата сума от продажбата на билети за концерта и дарения са в размер на 3 472 лева.

    „Искаме да помогнем на нашия близък приятел Дани в борбата му с болестта. Надяваме се, че сме успели да му помогнем и той да продължи живота си щастлив и все така усмихнат”, споделиха Моника и Йоанна.

    В благотворителната проява участие взеха поп певицата Дивна, оркестърът към „Общински център за култура и младежки дейности”  в Кърджали,  танцовата формация „Фолк ритъм Балканика” и група „Родопчанка” към читалище „Родопска искра” от Ардино. Със свои изпълнения се включиха още танцова група „Пъстро хоро” към читалище„Обединение” от Кърджали, малките танцьори от състав „Шарено герданче” при Средно училище „Отец Паисий” с художествен ръководител Алексей Настев. В концерта участие взеха също арт балет към читалище „Обединение” с ръководител Огнян Камишев, младият фолклорен изпълнител от „Фен” ТВ Филип Синапов, дъщерята на Орхан Мурад - Сузан Мурад, младите таланти от ПГПЧЕ „Христо Ботев”  Тугай Селим и Весела Стефанова.

    Дани боледува от левкемия. От болница в Германия му казват, че за трансплантация на костен мозък – лечение, което е належащо при него, са нужни 300 000 лева

    Добрата новина е, че по сметката на момчето сумата от дарения вече е надхвърлила 190 хиляди лева. Много хора, както от страната, така и от чужбина, се включиха в благородната кауза и за по-малко от месец успяха да върнат надеждата в сърцата на близките и приятелите на Дани. Това доказва, че когато сме единни и си помагаме, всичко е възможно.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини