Бивш депупат напусна ПФ, нещата там били много гнили

Напуснах Патриотичния фронт, както и НФСБ, моят морал ми говори, че нещата са много, много гнили - това обяви бившият депутат от формацията Димитър Байрактаров.

Сега той ще се кандидатира за независим народен представител.

"Напускането ми е по морални причини. За мен няма повече място в такава формация. Явно на книга изповядваме едни и съши ценности, но не и на практика. Това обединение е превърнато в част от статуквото, срещу което хората негодуват. Няма да стана съучастник в този сценарий, който ще завърши с ограбване на българската държава", обясни Байрактаров пред телевизия „Евроком“ по повод обединението между НФСБ, ВМРО и "Атака", с които години бяха разделени. 

"Това че двама-трима човека на бутилка водка са решили да се обединят, не означава, че хората по места са се обединили с такъв ентусиазъм. Листите, които предстоят да бъдат представени, са изпълнени с изключително компрометирани хора и с хора, които са доказали, че нямат място в Народното събрание", каза още той.

Байрактаров  заговори за човек, който в 43-ото НС се бил изказвал веднъж и бил гонен заради речта си, но не посочи име.

Той акцентира върху водача на листи на ПФ във Варна, който според него не бил способен да води кампания поради здравословни причини. Но пък явно бил послушен, коментира бившият депутат, като пак не назова име

"На мен ми бяха казали, че съм предвиден на избираемо място след лидерите. Тези лидери не могат да си решат техните си проблеми и са буквално като детска градина. Темата с увеличаването на пенсиите е реално възможна, но моята горчилка идва от там. Днес си направих труда да разгледам стенограмите по повод въпросните пенсии и се оказа, че голяма част от депутатите от Патриотите дори не са присъствали", допълни Байрактаров. 

Той подчерта, че не знае с кого ще се коалират Обединени патриоти, но знаел, че единият лидер води тайни разговори с ГЕРБ, другият с БСП, а третият не могат да го намерят. Според него Фронтът в момента няма програма, разчитат на заучени думи. 

"Аз ще се боря, защото мисля, че трябва да уважа избора на 2,5 милиона българи за мажоритарна система. Аз ще изляза с името си и това, което съм направил. Ако те са били искрени, могат да ме подкрепят, за да продължим заедно тази битка. Вероятно моята принципност е причината да ме държат далече. Убеден съм, че ще ми бъде наложено медийно ембарго, защото съм излязъл с лицето и сърцето си", каза още Димитър Байрактаров. 

Той е регистриран от инициативен комитет за депутат в 25 МИР в София, съобщи "Клуб Z". Досега бившият журналист от телевизия "СКАТ" бе в листите на НФСБ в Бургас.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини