Гръцки търговец на тютюн баламосва българските производители,банка го обяви във фалит

Банка кредитор е  уведомила  Министерството на земеделието и храните  и  Националната асоциация на тютюнопроизводителите,  че  поради невъзможността да обслужва задълженията си по банков кредит  срещу търговското дружество  „ЛИЙВ ТАБАКО А. МИХАЙЛИДИС“ АД – Сандански е издаден изпълнителен лист. Стартирана е процедура по принудително изпълнение по реда на ГПК, съобщиха още от асоциацията.

Председателя на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев коментира че фирмата е пред фалит и има много задължения към тютюнджиите.Въпреки това тя се е включила в кампанията по изкупуване на тютюна в Кърджалийско,Смолянско,Благоевградско и Старозагорско.Нашата браншова организация е длъжна да предупреди тютюнопроизводителите за некоректни търговци,подчерта Филев.

Ще припомним,че проблемите на „Лийф Табако А.Михайлидис“АД чийто собственик е Панайотис Михайлидис започнаха през пролетта на миналата година,когато много села се вдигнаха на бунт,за неразплатена реколта.Във пловдивското село Варвара протестите взеха най-сериозни мащаби.Тютюнджиите поискаха отнемане на лицинза.

Седалището на фирмата е в Сандански.Тук тя има фабрика за преработка на тютюни.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини