Три пожара в комини гасиха огнеборците в Смолянско

Къща в село Павелско се запали от комина, огнеборците от Чепеларе все пак успяха да спасят сградата. Сигналът за пожара е получен на телефон 112 около 8 сутринта на 12 февруари т.г. Предполагаемата причина за пламването на комина е строителна неизпарвност. Домът е собственост на 60-годишен мъж. Екипът на РС ПБЗН - Чепеларе, отзовал се на сигнала, успял да спаси сградата. При пожара е унищожена подова настилка – 2 кв. м., има опушени стени 15 кв. м., изгоряло е и домашно имущество.
Горяли са още два комина. На 10.02.2017 год. в 16:10 ч. в гр. Златоград на ул. „Възраждане“ е възникнал пожар без преки материални загуби в комин на къща, собственост на 63-годишен мъж. Причина за пожара – непочистен комин. Спасена е сградата. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН –Златоград. А на 12.02.17 г. в 19.10 ч. от РЦ 112  е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в комин на жилищен блок в гр. Смолян на ул. “Хаджи Христо Попгеоргиев“. Причината за пожара отново е непочистен комин. Спасена е сградата. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН -Смолян.
Също на 12.02.2017 г. около 22.55 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за още един пожар. Този път в кухня на кафе-аперитив в гр. Мадан, ул. „Обединение“ № 20, собственост на 45-годишен мъж. Предполагаемата причина е техническа неизправност. Площта на пожара е около 15 кв.м. Огънят е унищожил бяла и черна техника, има и опушени стени около 20 кв.м. Сградата е спасено. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Мадан.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини