Пленумът одобри водачите на листи, предложени от Нинова

Пленумът на БСП прие водачите на предизборните листи така, както ги предложи лидерът на партията Корнелия Нинова. Единственият, който е начело в два избирателни района, е Стефан Данаилов - той е пръв във Варна и в софийския 24 МИР. В лидерския 25 район водач е Корнелия Нинова. 

При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова прии представянето на водещите критерии при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите. Тя обясни, че водачите са професионалисти в различни области - юристи, финансисти и икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпността, външна политика, експерти в образованието, земеделието, културата и медии, специалисти в енергетиката, околната среда, младежка политика и спорт. „Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции“, коментира председателят на БСП.

Корнелия Нинова посочи като друг критерий обновлението, за което БСП е дала заявка - около 40 % са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи, които досега са били в парламента. На трето място тя посочи приемствеността - сред водачите има кадри с дълъг партиен и парламентарен опит и нови, които за пръв път ще бъдат депутати. На четвърто място лидерът на левицата посочи съчетаването на ярки партийни кадри, с авторитет в обществото, които са ляво мислещи, не са членове на БСП, но приемат и споделят платформата, която бе одобрена на конгреса и декларират готовност да работят в парламента за нейното изпълнение.
Членовете на НС на БСП приеха предложените от ръководството на партията водачи на листите.

Водачи на БСП по региони:

Благоевград - Тома Томов, телевизионен журналист, външнополитически наблюдател, продуцент и водещ на програма „Наблюдател“, която създава заедно с Димитър Иванов. Работи като журналист в списание „Младеж“, редактор на новините на БНТ, седмична програма „Панорама“, пътуващ кореспондент, създава и води документално – политическата програма „Светът в действие“, прави репортажи, коментари и филми, последните от които са: „Зло и култура“ – за работата на Ирина Бокова и ЮНЕСКО в Африка и Близкия изток; „Портрети на душата“ - за скулпторите Павел Койчев, Крум Дамянов и поетите Константин Павлов и Любомир Левчев. Томов е бил главен редактор на в. Стандарт.

Бургас - Петър Кънев
Варна - Стефан Данаилов
Велико Търново - Весела Лечева
Видин - Филип Попов

Враца - Иван Генов Роден на 19.05.1953 г. в община Чирпан. Завършва „Атомни електроцентрали и остановки“ в Московския енергетичен институт и „Организация и управление на бизнеса“ в Свищов. Специализира в Германия. От 1980г. в различни етапи на своето професионално развитие - от най-ниското равнище в АЕЦ „Козлодуй“, той стига до изпълнителен директор на централата.
Габрово - Кирил Добрев
Добрич - Красимир Янков
Кърджали – Александър Симов
Кюстендил - Валери Жаблянов
Ловеч - Милко Недялков
Монтана - Атанас Костадинов

Пазарджик -о.з.полк. Славчо Велков – роден във Велинград, завършил е военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново, Военната академия „Г.С. Раковски“ в София. Служил е в различни поделения на БА на командни длъжности. През 1983 г. постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи, където е работил на различни длъжности до главен секретар на министерството. Той е бил и ръководител на група за противодействие на въздушен тероризъм и осигуряване на полети в Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион. Работил е в различни дипломатически мисии на България зад граница- Гвинея, Бейрут, Ливан, Тунис- с дипломатически ранг аташе. Велков е работил и като анализатор към Центъра за близкоизточни изследвания за Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства. Преподавател е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в програми Дипломация и Международни отношения. Той е консултант и преподавател в Военномедицинския отряд за бързо реагиране към Военномедицинска академия, чете лекции в университета Хумболд в Берлин, автор е на над 100 публикации. Член на управителния съвет на Асоциацията на завършилите колежа по отбрана на НАТО в Рим. Велков е бил зам.-председател на Съюза на патриотичните сили и военните от запаса. Ползва руски, френски и арабски език.

Перник - Станислав Владимиров
Плевен - Васил Антонов

Пловдив-град - проф. Иво Христов – завършил е Софийския университет, магистър по право, доктор по социология на правото, специализирал е в Международен институт по право във Вашингтон, завършил е и Московската школа за политически изследвания. Работил е към Съвета на Европа в Стокхолм и Страсбург, консултант на правната парламентарна комисия, преподавател в Пловдивския университет.
Пловдив-област - Георги Търновалийски
Разград - Денчо Бояджиев
Русе - Крум Зарков
Силистра - Стоян Мирчев
Сливен - Таско Ерменков

23 МИР - София - Жельо Бойчев
24 МИР - София - Стефан Данаилов
25 МИР - София - Корнелия Нинова

София-област - Иван Ченчев
Смолян - Дора Янкова
Стара Загора - Драго Стойнев
Търговище - Светла Бъчварова
Хасково - Елена Йончева
Шумен - Иван Иванов
Ямбол - Кристиан Вигенин

Утре БСП София ще определя на градска конференция листите в столицата. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    0 0
    09:32, 12 фев 2017
    Защо и по какъв повод ще слага Курнелиика хора от София из цялата страна.Хора гласувайте със преференциялните бюлетини за хора от вашия град област.Те поне имат някакъв интерес да подобрят родните си места.Софиянци да го духат.Ама и духането е занаят не е за всеки.

Още новини

Последни новини