”Нова Република” обеща 700 лв. средна пенсия за един мандат

Дясната формация "Нова Република" представи официално първата част от предизборната си програма. Тя е озаглавена „Програма за Нова Република“.

В следващите седмици ще бъдат представени „Програма за нова икономика“ и „Програма за нова надежда“, гласи съобщение на официалната страница на формацията във Фейсбук. 

Това е единствената дясна предизборна програма, която да отговори на програмата на БСП и на програмата на другата социалистическа партия – ГЕРБ“, каза председателят на "Нова Република" Радан Кънев. 

Програмата предвижда освобождаване на администрацията от партийните назначения, независима антикорупционна дирекция по румънски модел, операция „Чисти ръце“ в съдебната система, МВР и службите, рязко увеличение на заплатите на учителите, премахване на данък „рекет“ и данък „бумащина“ за бизнеса, запазване на ниските данъци. 

"Ще повишим рязко пенсиите, така че средната пенсия да се удвои и достигне 700 лева в края на мандата - но ще възстановим и отстояваме принципа “повече платени осигуровки - по-висока пенсия”, обещават десните. 

Програмата на "Нова Република" е самофинансираща се, обясни политическият говорител Трайчо Трайков. 

„Само глобата на картела на пазара на горивата е 500-600 милиона годишно. Ако държавата с функциониращите си институции може да им ги взима, тогава сами направете сметката“, допълни Трайков. 

Програмата предвижда още забрана на рекламата на хазарт и конституционна забрана за сеч във вековни гори. 

Във външната политика "Нова Република" призова за общо противодействие от страна на ЕС на мигрантския натиск и налагане на Европейския енергиен съюз. Предвидено е повишение на разходите за отбрана, както и недопускане на изнудване и натиск от Турция. 

В областта на образованието се предвижда пълно премахване на регионалните управления по образование и съкращаване най-малко с 30% на администрацията на Министерството на образованието и науката.

Целта е да се върне управлението на образованието в общините и настоятелствата - там, където най-добре знаят какви са нуждите на общността, да се  въведе мандатност за училищните директори и да се изкорени изцяло партийното влияние върху образованието.

"Нова Република" ще бъде единствената дясна алтернатива в следващото Народно събрание, заявиха още от формацията.

„При всеки друг резултат на изборите, победителят ще бъде програмата на БСП, независимо дали е представена от БСП, от патриотите или от ГЕРБ. Защото техните програми са еднакви. Българската политика се е изродила в състезание по партийни назначения, състезание по кражби и състезание по сеч на гори от различни партийни централи, най-вече ГЕРБ, БСП и ДПС. Другата седмица ние ще представим икономическата алтернатива на състезанието по социалистически популизъм, което си организират БСП, ГЕРБ и патриотите. Единствената алтернатива вдясно е "Нова Република"“, каза Радан Кънев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Вс
    Всевиждащият
    2 0
    20:27, 10 фев 2017
    То харно обещавате, ама няма да влезете в парламента...Язък за хубавите обещания!
  • 2
    Ао
    аоаоя
    1 0
    20:43, 10 фев 2017
    Това при каква инфлация ще стане?
Последни новини