ГЕРБ видя ”червена метла”, държана от ръката на НДСВ

Трябва да се види откъде "червената метла", която извърши чистката, държана от ръката на НДСВ, получава гориво за това, заяви Димитър Главчев от ГЕРБ.

От партията дадоха пресконференция по повод решението на служебния премиер Огнян Герджиков да смени 14 областни управители. Според партията на Бойко Борисов голяма част от новоназначените са кадри или свързани с БСП и НДСВ - партията на Герджиков. Такива примери били областните управители на Благоевград, Силистра, Шумен, Кърджали, Враца и други, предаде БТА. 

В Благоеврад новият областен управител Валери Сарандев е лидер на структурата на БСП в Гоце Делчев. 

Областната управа в Кюстендил пое Йордан Татарски, който беше главен секретар в регионалното министерство, когато то се оглавяваше от Костадин Паскалев от БСП. 

Момчил Младенов, който беше назначен във Враца, пък е бивш областен координатор на царската партия. 

Новият губернатор на Кърджали е Начо Ковачев - също активист на НДСВ преди години. 

От ГЕРБ настояха отговори да дадат или той, или лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Бившите управляващи уточниха, че не атакуват законовото право на премиера да извърши тези назначения, но възниквали съмнения за възраждане на Тройната коалиция през задния вход, без дори да са спечелили парламентарните избори. 

"Кой дава папката с назначенията на служебния премиер и дали не се случва това зад гърба на президента Румен Радев", попита Георг Георгиев. 

По думите му това можело да злепостави държавния глава. От ГЕРБ обърнаха внимание, че рокадите са станали, докато Радев беше на посещение в Германия. 

"Оттук нататък БСП да носи отговорност за провеждането на предсрочния парламентарен вот. Притесняваме се от възможността да се повтори аферата "Костинброд", допълни Тома Биков, който беше съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова.

ГЕРБ пита превръща ли се БСП в невидим кадровик в служебния кабинет, попита път литологът Антон Тодоров, който участва в брифинга.

По-рано днес бившият здравен министър в кабинета "Борисов 1" Десислава Атанасова написа във Фейсбук по същия повод, че "и лъжата се предава по полов път", заигравайки се с реплика на социалиста Антон Кутев от преди години.

Междувременно излезе ново социологическо проучване, което дава само 1% преднина на ГЕРБ пред БСП за изборите.

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    1 -2
    19:17, 9 фев 2017
    Изобщо нямайте съмнения,че Радев е в течение и това става с негово одобрение.Вече не се чудя защо се спря на Огнян Герджиков за премиер - кукла на конци, чието любимо занимание като малък е било да си " разселва" остриците,които си е изчоплял от.....Пък като го чух как гръмогласно, същински Паруш пее "Многая лета" ,убедена съм,че трябваше да го оставят да пише стихчета за запека.А президента Радев открито трябва да вземе страна ,народа или Нинова.
Последни новини