Спецсъдът пусна Крокодила на свобода без мярка

Специализираният наказателен съд пусна на свобода топ бандита Емил Милев-Крокодила без мярка за неотклонение.

51-годишният мъж е в ареста повече 3 години по обвинения за четири грабежа, отвличане и опит за убийство на полицай. Делото му се разглежда в спецсъда от юни 2016 г., като го защитават трима адвокати - Борис Мутафчиев, Зарина Дакова и Теодора Гинчева, съобщи "24 часа". 

Крокодила беше задържан при акция на МВР на 24 ноември 2013 г., след като бе обявен за национално издирване още през декември 2009 г. 

Именно дългият престой в ареста бе и една от причините вчера съдиите Стоян Тонев, Иво Хинов и трима съдебни заседатели да го пуснат на свобода без мярка за неотклонение. 

Първоначално магистратите решиха, че Емил Милев трябва да излезе от килията си в Софийския затвор незабавно. Няколко часа по-късно обаче спецсъдиите отмениха определението си в частта, че то трябва да се изпълни веднага, съобщиха от пресцентъра на съда. 

Така дали Крокодила ще бъде пуснат на свобода, ще стане ясно след 7 дни, за когато е насрочено заседание пред втората инстанция по искане на прокуратура.

48-годишният Емил Милев има богата криминална биография. Заедно с брат му - Евгени - Гейзо, станаха известни като заподозряни в нападението над германски гражданин през 2009 година в село Вакарел до София и стрелба по полицаи с калашник, за което бяха оправдани през 2010 г. поради липсата на доказателства. След грабежа обаче Кроки бе в неизвестност. Бандата на двамата братя е известна на полицията като Бандата на Крокодилите.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини