Официално: "Да, България" на избори със "Зелените" и ДЕОС

"Да, България" на бившия правосъден министър Христо Иванов ще се яви на изборите в коалиция със "Зелените" и партия ДЕОС. Това обяви в ефира на БНТ самият Иванов тази сутрин. 

Само в рамките на вчерашния ден симпатизанти на "Да, България" от цялата страна успяха да съберат 20 хил. подписа в подкрепа на коалицията. 

Днес ще завършим регистрацията си в Централната избирателна комисия (ЦИК). Ще се явим под името Движение "Да, България" в коалиция с партия "Зелените" и ДЕОС, заяви Иванов.

Той уточни, че предложението за съвместно явяване на парламентарните избори е дошло от двете партии, като те са се съобразили с желанието обединението им да носи името на неговата политическа сила.

Иванов уточни, че вчера активисти на "Да, България" са успели да съберат над 20 000 подписа за явяването на партията на вота в коалиция. По думите му това е показало силната енергия за промяна в българското общество.

"Повечето подписи, които събрахме, са от хора, живеещи извън София. "Да, България" доказа, че е станала национална партия в един ден", добави бившият правосъден министър.

Той каза още, че подадените жалби срещу самостоятелната регистрация на "Да, България" е поставила партията в "цайтнот". За една от тях стана ясно, че са използвани неправомерно данните на члена на Изпълнителния съвет Вера Асенова. Вчера тя оттегли жалбата, подписана от нейно име и подаде сигнал в прокуратурата за неправомерно използване на данните ѝ.

Христо Иванов обясни, че тези действия в последния момент са отнели последните 48 часа на "Да, България", в които да оформи документите си за самостоятелно явяване на изборите. Той добави, че не знае кои са конкретните податели на фалшивите сигнали, но според него това са хората, които искат да запазят корупционните дела в България.

"Ние си поставихме конкретни цели в борбата с корупцията и за осъществяването на съдебната реформа. Има конкретна заявка и има ответна реакция от лобитата, които искат да се запази ситуацията", заяви Иванов.

Той уточни, че при влизане в парламента партията му няма да търси партньорство с ГЕРБ и Реформаторския блок. Към "Нова република" на Радан Кънев партията е отворена за създаването на антикорупционен блок в Народното събрание.

"Нашите общи противници са ясни – мафиотските интереси в България", каза още Иванов.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Bo
    Bo
    1 -1
    13:27, 8 фев 2017
    Чудя се кой ще гласува за тези въобще?
  • 2
    Ма
    Мартин Иванов
    1 0
    19:39, 8 фев 2017
    Ех, този провален министър и адвокат със спрени адвокатски права Христо Иванов явно е готов на всякаква коалиция само и само да участва в раздаването на властта! Жалко, защото никой нормален бизнесмен няма да гласува за подобна формация, където присъстват еко-рекетьорите от "Зелените" на Иво Прокопиев, които от години изнудват българския бизнес!
  • 3
    Ол
    Оля
    0 0
    20:40, 8 фев 2017
    Триото на кретените. Ще падне голям смях, ако влязат в парламента.
  • 4
    Ид
    Идеално
    0 0
    08:46, 9 фев 2017
    Предложението за коалицията е дошло от олигарха Иво Прокопиев, който е и в основата на създаването на двете политически формации. Разбира се с цел да изпълняват неговите указания и да му служат вярно, за да може да продължи да краде от парите на държавата ни.

Още новини

Последни новини