Откриха депо на задържаните пернишки автоапаши

4 крадени автомобила и множество части са били открити в пернишка автоморга след акцията на отряд "Кобра" в София, при която бяха арестувани двама автоапаши.

Двамата мъже, които са криминално проявени 36-годишни перничани, бяха задържани в нощта на 31 януари срещу 1 февруари в столичния "Студентски град". Те били забелязани да спират с лек автомобил „Ауди А3” на паркинг, след което се приближили до паркиран автомобил от същата марка, но по-нов модел, отключили го и потеглили с двете коли в посока Перник. 

При опит да бъдат спрени от служителите на СДВР и отряда "Кобра", автокрадците не се подчинили и ударили един от служебните автомобили. След кратко преследване бегълците били арестувани в района на кв.„Княжево”.

Впоследствие служители от Главна дирекция „Национална полиция“, СДВР и Областната дирекция на МВР в Перник претърсили автоморга в частен имот, ползван от единия задържан, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Там са намерени и иззети четири крадени автомобила, множество двигатели, скоростни кутии и блокове от двигатели със следи от заличаване на идентификационните номера, както и седем скоростни кутии с налични на тях стикери. 

Произходът на намерените автомобили и детайли е в процес на изясняване. 

По случая е започнато досъдебно производство и следствените действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини