4 °C

Хасан Азис:Кметът е „виновен”,че санирането в Кърджали ще се реализира!

Ще си позволя да изкажа своята позиция, защото става дебатиране през медии и социални мрежи, което смятам е в ущърб на гражданите на Кърджали. Уважавам правото на всеки политик да има свое поле на изява и да манипулира определени ситуации в своя полза . Оставям всички да водят кампанийни войни в главите си, аз съм избран за Кмет на Кърджали и като такъв изпълнявам своите задължения. Няма да позволя гражданите на Кърджали да стават заложници на нечии интереси. Тези полюси от „какво ще стане“ и „какво няма да стане“ , всяват притеснения и негативни нагласи, които смятам са излишни. Твърдо вярвам, че от такива ситуации няма да спечели никой, а всички ще загубим. За мое огромно съжаление, за пореден път по време на предизборна кампания се случват неща без да се помисли с ясно съзнание какви трайни вреди се нанасят на гражданите. Като кмет, който вярва в демокрацията, в толерантността и в това да си деен, и активен в полза на обществото, искам гражданите на Кърджали да се чувстват сигурни и спокойни в своята Община. Мога да гарантирам, че Общинска администрация изпълнява своите задължения всеки ден, работи в добър синхрон и експертно по всеки един въпрос касаещ Общината. Изпълнителната власт в България работи на основите създадени от местната власт. Когато те работят в екип се отчитат добри резултати. По въпроса за санирането ще отговоря кратко, точно и ясно. Изповядвал съм политика на експертност и адекватност, така и ще продължа да работя заедно с колегите от Общинска администрация Кърджали. От началото на седмицата имахме работни срещи в Българската банка за развитие и в Министерство на регионалното развитие. Спокойно и професионално работихме върху обектите, които подлежат на саниране. По първите 29 блока сме готови за сключване на договори с изпълнителите на СМР. По новите 18 блока има подготвени заявления към Българската банка за развитие. До сега от всички медии се обясняваше как санирането в Кърджали няма да се случи и като виновник се посочваше кмета. От позиция на народен представител излизаше информация, че проекта няма да се реализира и колко бездейна е била общината. Каква е отговорността на думите, към настоящия момент, че кмета и администрацията са си свършили работата. Има ли място за извинение, ако се носи достойнство и лична отговорност? И кой е „виновникът“, че санирането в Кърджали ще се реализира – отново кмета.

Позиция на инж. Азис на личната му страница във фейсбук.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини