Младите волейболисти на "Арда" спечелиха турнира "Сините камъни"

Изображение 1 от 2

    Младите волейболисти на "Арда" (Кърджали) спечелиха турнира за подрастващи „Сините камъни“, който се проведе в съботния ден, 28 януари в Сливен и бе за момчета до 14 години.

    Организатор на станалата вече традиционната надпревара е ВК Сливен, като в шестото поредно издание на турнира участие взеха четири отбора - домакините, Левски София, Арда (Кърджали) и Виктория Волей (Пловдив).

    Поради факта, че турнирът бе в един ден и времето бе ограничено, всеки мач бе в два гейма и всеки гейм носеше точки.

    Тимът на Арда, който е воден от Павел Митев за пореден път показа, че Кърджали има силна школа при подрастващите в мъжкото направление, като по пътя към върха отбеляза три победи над съперниците.

    Волейболистите на Арда победиха всички съперници убедително с по 2:0 гейма и завършиха като първенец без загубен гейм. С това те дадоха и заявка за медали на държавните финали, в които, традиционно в тази възраст печелят отличия.

    Турнирът пък събра четири отбора, участници в Скаут лигата, като се превърна в своеобразна проверка преди провеждането на вторите турнири за момчета, които ще се проведат в началото на февруари.

    На втора позиция се наредиха представителите на Виктория Волей, които постигнаха две победи над Левски и Сливен. Трети останаха волейболистите на Левски, с една победа над Сливен. На четвърта позиция приключиха представителите на домакините.

    viasport.bg

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини