Григор изтърва Рафа в страхотен полуфинален мач в Австралия

Григор Димитров падна на полуфинала на Аустралиян оупън от Рафа Надал в епичен мач.

Битката между двамата продължи 4 часа и 56 минути и ще се запомни като една от най-оспорваните и на най- високо ниво в историята на турнира, смятат спортните наблюдатели.

25-годишният българин игра срещу бившия №1 в световният тенис като равен. Григор Димитров показа израстване и направи страхотен завършек на невероятния си януари. Много от коментаторите дори отбелязаха, че той често е изглеждал като победител в мача. В крайна сметка обаче на финала в неделя на корта  срещу Роджър Федерер отива Рафа Надал, който записа на сметката си резултат от 6:3, 5:7, 7:6, 6:4, 6:4.

При първото си интервю по традиция веднага след мача Рафаел Надал отдаде признание за играта на опонента си: Трудно е да опиша емоциите си. Григор игра невероятно, това беше страхотен мач! Чувствам се радостен , че бях част от такъв мач.“, каза Надал. Той благодари на публиката за подкрепата през последните две седмици при играта му и добави: Радвам се, че след подобен двубой съм на финал.

За мача като безспорно най-добър на турнира великият Джон Макенрой е категоричен: Това беше без съмнение най-добрият мач в турнира, аз съм без думи. Случва ми се рядко, но сега е така! След мач като този, да ме нарекат тенисист за мен е привилегия! Невероятно съм впечатлен как Григор Димитров отиграваше най-тежките моменти! Впечатлен съм от неговия сечен форхенд, дори и Федерер не може да го направи по този начин/дано не ме чуе/!

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини