СГС заседава по делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Софийски градски съд ще заседава на 27 януари по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в причиняване на телесни повреди на новородени, предаде БГНЕС.

На 18 април 2015 г. по време на нощно дежурство, видеозапис показа, че акушерката в отделението по неонатология на УМБАЛ „Софиямед” преби почти до смърт 4-дневното бебе Никол, родено без усложнения, здраво и доносено. След инцидента детето дълго се бори за живота си и оцеля по чудо. През юли 2016 г. акушерката излезе на свобода под парична гаранция от 1500 лв. Преди това решение тя беше под домашен арест.

Още в началото на май 2015 г. родители излязоха и на протест пред сградата на Съдебната палата в София, за да поискат най-тежкото ефективно наказание за Ковачева и да се обявят срещу детското насилие. Тогава родителите поискаха контрол над болниците, майката да не се отделя от бебето си от момента на раждането, дори и при изследванията му и реален 24-часов видео контрол от страна на майките за децата им да е задължителен. Протести имаше и в други градове на страната.

В края на декември миналата година, по време на процеса срещу акушерката, адвокатът на родителите на Никол заяви, че те са отчаяни от хода на това производство.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини