Тръгва санирането в Кърджали,подписват договорите с изпълнителите

Предстои подписването на договорите с фирмите изпълнителки по проведената процедурата за строително монтажните работи на 29 блока в община Кърджали. Това съобщи днес на брифинг кмета на общината инж. Хасан Азис. Той обяви, че вече има решение на МС, с което се отпушва финансирането по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, а за 29-те блока вече има подписани договори между областния управител и Българската банка за развитие, което е едно от условията за кандидатстващите за финансиране по програмата. 
След подписването на Договорите с фирмите изпълнителки и при благоприятни атмосферни условия за тези сгради ще започне и процеса на саниране, каза още градоначалникът. 
Той допълни, че общината има готовност документално с още 18 блока, който да бъдат включени в Програмата, при наличие на финансов ресурс. 
Инж. Хасан Азис коментира и разгорялата се полемика в медиите по темата саниране с политически привкус. 
„Като представители на различни институции трябва да бъдем внимателни при поднасянето на информация, защото Кърджали не се нуждае от политика на истерията, а от една конструктивна политика, която да се води от всички представители на различни институции и организации. Ние сме за такава конструктивна политика, политика в която всички работят в интерес на кърджалийци, а не институциите да търсят възможности даден процес да бъде прекъснат”, категоричен бе кметът инж. Хасан Азис.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини