Нинова: Тръгваме срещу мафия, кражби и блага за отбрани

Управляващото мнозинство и правителството на Бойко Борисов лиши българския народ от национално самочувствие и достойнство, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

От парламентарната трибуна Корнелия Нинова прочете декларация от името на парламентарната група по повод разпускането на Народното събрание и насрочването на предсрочни парламентарни избори, предаде „Фокус”. 

„Последен ден на 43-то Народно събрание. Работата му ще получи своята оценка. Управляващото мнозинство и правителството на Бойко Борисов отчитат успех, реформи и видими резултати. Ние, от „БСП лява България” го отчитаме като провал. Две загубени години, които върнаха България назад”, посочи Нинова.

По думите ѝ най-важна е оценката на хората, които са гласували и изпратили политическите сили в парламента. 

„Стигнахме до 7% подкрепа от българския народ за институцията Парламент. Само 7% от хората харесват това, което сме свършили тук”, заяви Нинова. Според нея причината за това са безпринципни политически съюзи, създадени в рамките на този парламент.

„44-то Народно събрание ще постави в центъра на политиката непримирима политика срещу мафия, кражби и блага на отбрана класа. Доходи - това ще бъде втората централна политика БСП”, подчерта тя.

Декларацията, прочетена от Корнелия Нинова предизвика бурни реакции от народните представители в пленарната зала, а председателят на парламента Цецка Цачева се обърна към тях с думите „Има ли други желаещи да открият предизборната кампания?”.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    As
    asko
    0 -1
    12:05, 26 яну 2017
    Повтарям един мой коментар:
    Човек трябва да има страх от Бог. Абе тези от на-старата партия в страната, не им ли ядохме попарата 45 години, а след това: Лукановото правителство, Виденовата зима, и фалита на банките по онова време, сега в по-ново време "батко" и братко", министър без министерство и търсен във Франция за неправомерно получаване на пари за безработен(?)...фалита на КТБ. Вместо да си посипят главата с пепел и да се скрият вдън гори тилилейски, се надяват да седнат на софрата. Има народна приказка- Безрамника няма кожа на лицето си!
Последни новини