Общината предприема спешни мерки по изкърпването на улиците и ремонт на тротоарите

    Снегът в Кърджали отвори различни по размер дупки по съществуващите настилки, а също така и по някои от наскоро изкърпените улици. През зимния сезон водата и периодичното заледяване благоприятства за нарушаване на асфалтовата настилка.Много от ключовите пътни артерии в Кърджали са опасни за движение. Пред РПУ-Кърджали шофьорите влизат в лентата за насрещно движение за да избегнат язвите по пътното платно. По новия мост има дупки,които са опасни за движещите се с висока скорост коли. Проблемно е и движението по  улиците „Републиканска” и „Отец Паисий”.

     Готово е заданието към фирмата изпълнител,която е ангажирана с изкърпването на улиците в града. Обхванати са най-важните артерии. На първо място ще бъде изкърпена улица „Булаир” от бул.”Беломорски” до бул.”Христо Ботев” във квартал „Възрожденци”.Това сподели пред сайта Кърджали бг вести зам.-кметът по строителството инж.Катя Митовска.Тя е възложела обследване на уличната пътна мрежа още от вчера,за да може веднага след снеготопенето да се пристъпи към изкърпване на улиците. Митовска сподели,че в заданието влиза и запълване на дупките на ул.”Републиканска” от кръстовището с „Булаир” до това с бул.”България”. Предстои изкърпване и на ул.”Отец Паисий” от кръстовището с ул.”Републиканска” до  ул.”Екзарх Йосиф”. Своевременно е запълнена дупката на моста  към кръговото при Пазара. Възложено е да се изясни причината за слягането на около ревизионната шахта на ул. „Вашингтон”, след което своевременно ще бъде възстановена и настилката.

    За сметката на фирмата –изпълнител ще се отремонтира настилката на улицата към индустриална зона „Юг”,за чието състояние алармира общинския съветник Радослав Милев,каза още инж.Катя Митовска.

    Общината е сезирала и фирмата изпълнител на плочниците по бул.”България” за това,че в резултат на снеговалежа има проблеми с настилката.Тротоарите са в гаранция. За  сметка на фирмата -изпълнител ще бъдат отремонтирани участъците в които плочите са компрометирани.Общината е възложила проверка по цялото трасе на плочника. Тя ще настоява, в подходящи климатични условия, както това бе извършено през лятото на изминалата година.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки:Николай Митов.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини