Цвета Караянчева: Имаме два месеца да обяснем къде сбъркахме и да поискаме отново доверие

Всяка политическа криза или противопоставяне на властите води до дестабилизация на обществото и отправя притеснителни сигнали към българските граждани.

Трябва да се направи плавен преход от управление в управление след сформирането на ново правителство и служебен кабинет, за да не се чувства сътресение. Това коментира информира пред "Фокус" Цвета Караянчева, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя каза още, че всяка политическа криза или противопоставяне на властите води до дестабилизация на обществото и отправя притеснителни сигнали към българските граждани,

„Имаме два месеца, през които трябва да обясним на българските граждани защо подадохме оставка, къде сгрешихме, защо не успяхме да спечелим допълнително доверие и да обясним какво ще направим оттук нататък, за да заслужим техния вот, както и да ни дадат за трети път възможността да бъдем най-голямата парламентарна група и в 44-то Народно събрание.

Имаме доста работа за тези два месеца, но аз мисля, че когато си открит с хората, когато си при тях и говориш честно, няма от какво да се страхуваш. Все пак ние никога не сме били за власт на всяка цена. Властта е тогава, когато българските граждани ти я дават и когато те кажат, че ти нямат повече доверие, ти трябва да я дадеш без да правиш уговорки“, коментира Цвета Караянчева.
Тя допълни, че институциите трябва да се уважават и президентът е човекът, който трябва да вдъхва уважението към тях и да го възпитава.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    БАЙ ХУЙ
    2 0
    20:04, 21 яну 2017
    „Имаме два месеца, през които трябва да обясним на българските граждани защо подадохме оставка, къде сгрешихме, защо не успяхме да спечелим допълнително доверие и да обясним какво ще направим оттук нататък, за да заслужим техния вот, както и да ни дадат за трети път възможността да бъдем най-голямата парламентарна група и в 44-то Народно събрание" абе кака цветка си вярва.1. Подадохте оставка, защото боко си повярва. 2.не срешихте вие, а ние, народа, че ви избрахме.3. Допълнително доверие ли? От къде бе, цветке? Та цялата ви електорална база е на клиенталисти /разбирай членове и свързани с тях интересчии/, служителите на "скопените" от вас фирми, и други зависими и с интерес вие да сте на власт, варени и преварените, печени и препечени държавни чиновници, дето хем са си платили да са такива, хем трябва да осигуряват и по определен брой гласове и все такива. Със и без властта, все сте като магаре без самар, с други думи полезни само на себе си. 4.най-доброто което можете да направите е да се разговорите и да си отидете на мястото: в сливенският, в старозагорският, в софийският централен. Народа си каза тежката дума имахте достатъчно доверие. Хайде сега по живи по здраво.

Още новини

Последни новини