13 °C

Кърджали с най-ниско равнище на битова престъпност

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведен вчера в Кърджали работно съвещание по проблемите на противодействието срещу битовата престъпност  с ръководния състав на дирекцията. Главният акцент в съвещанието беше създаването на такава организация на работа, която да даде възможност успехите в противодействието на битовата престъпност да се превърнат в трайна тенденция. Независимо, че Кърджали е един от най-спокойните райони в страната с ниско ниво на битова престъпност, за да се запази тази картина, ще бъдат доставени 8 нови автомобила и ще бъдат назначени 6 нови сътрудници по охраната. Тази операция е обезпечена финансово и според министър Бъчварова би било добре да бъде приета като приоритет и от следващото правителство. Тя очерта като важна задача и работата по обществените поръчки за усвояване на 160-те милиона, което за МВР означава възможност за много добра охрана на границата. Директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски подчерта, че разкриваемостта в работата на ОД на МВР-Кърджали е добра, но предизвикателство е сигурността по пътищата с оглед засиления трафик през областта.  Той съобщи, че в момента се извършване тестване на системите в МВР и НАП за онлайн връзка, която да повиши събираемостта на глобите в национален мащаб и това да действа възпиращо върху водачите за извършване на нарушения на ЗДвП. Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов представи плана на дирекцията за противодействие на битовата престъпност и първите резултати от специализираната операция, която тече от 9 януари с продължителност до 9 април. До момента са регистрирани 14 заявителски материала за престъпления – кражби, незаконно притежаване на наркотични вещества, оръжие и боеприпаси и управление на МПС след употреба на алкохол. По тях са образувани 6 незабавни производства. Установени са 9 лица, обявени за издирване, задържани са 18 извършители на престъпления. Съставени са 69 акта за административни нарушения. Съвместно с РД „ПБЗН” се организират проверки на площадки  и места, където се осъществява изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали.  Засилено е полицейското присъствие в пазарните дни в селата. Организирани са съвместни наряди със служители на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали за охрана на селските райони и вилните зони. Полицейските и младши полицейските инспектори провеждат периодично срещи със самотно живеещи възрастни хора с цел установяване на тяхното състояние, както и фокусиране на вниманието им по отношение на опазване на личното имущество и повишена бдителност при присъствие на непознати лица със съмнително поведение.

Това съобщиха от    Регионален пресцентър на МВР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
25 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
25 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
25 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
25 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
25 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
25 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
25 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
25 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
25 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
25 яну 2021
Последни новини