Отличената снимка в „Моето училище е най-хубавото“ вече е в календара

Изображение 1 от 2

    Календар за новата 2017 година в два екземпляра получи директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали Милко Багдасаров. Подаръкът идва специално от Националното издателство "Аз Буки" като официален календар на Министерството на образованието и науката, като на страницата на месец ноември е снимката на единадесетокласничката Ирена Христова. "С радост Ви съобщаваме, че в обявения от Националното издателство за образование и наука "Аз-буки" - МОН фотоконкурс "Моето училище е най-хубавото"сред победителите е класирана творбата на Вашата ученичка Ирена Христова.", пише в поздравителния адрес директорът на издателството д-р Надя Кантарева-Барух. "Приемете поздравленията ни. За екипа на "Аз-буки" успехът е за целия педагогически екип на ръководеното от Вас училище."

    Изключително доволен от подаръка и хубавите думи, г-н Багдасаров веднага посети 11в клас по време на час по английски език и подари единия екземпляр на отличената ученичка пред съучениците и нейния класен ръководител Димитър Димов.

    Ирена Христова е една от дейните участнички в школата по история на СУ „Петко Рачов Славейков“ "ИстОрика“.

    Фотографията, която Ирена изпраща за фотоконкурса, представя как в навечерието на един от най-светлите български празници - Деня на народните будители, ученици от СУ „П.Р. Славейков“ изразяват своята признателност към делата на народните будители с традиционното си факелно шествие и тържество в центъра на града. Славейковци дават пример за това, че трябва да почитаме значимите български празници и да ги честваме независимо, че са официални почивни дни или времето е неблагоприятно, или се подготвят маските за друг празник.

    Фотоконкурсът е първият по рода си и има за целда популяризира ученическото творчество и да представи училището през погледа на неговите ученици. Проявата е под патронажа на Министъра на образованието и науката. От общо 400 фотографии са класирани 12, една от които украсява месец ноември в календара, а именно славейковският Ден на будителите, изпратен от Ирена Христова. Вероятно е съвпадение, но патронният празник на най-голямото училище в Южна България е именно в предпоследния месец на годината.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Последни новини