Шофьорът на обстрелвания автобус: Беше като лов на хора

Шофьорът на автобуса по линия 76 на столичния градски транспорт, по който стреляха неизвестни, подозира, че това е дело на тийнейджъри.

"Нормален възрастен човек не би вдигнал пушка да стреля по пътници - все едно че си на лов за хора", коментира Цветан Кръстев пред bTV. 

По думите му той е бил сам на пътя към 22 часа и стрелбата няма как да дойде от друго превозно средство. 

"Нищо и никого не съм видял. Теренът беше пуст и отникъде нищо не се виждаше", подчерта водачът на автобуса. 

Вчера и от полицията казаха, че една от версиите е, че стрелците са били скрити в сградата на близкия Техникум по текстил, като най-вероятно причината е чисто хулигански подбуди.

Кръстев добави, че за втори път му се случва да стрелят по превозно средство, което управлява. Преди години в района на „Красно село” улучили челното стъкло. 

"Агресията срещу шофьорите от градския транспорт е ежедневие. Негативно отношение имат всички. Трябва да си малко луд, за да упражняваш тази професия”, каза още Кръстев. 

Зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев коментира, че предстои да бъде инсталирано видеонаблюдение във всички автобуси. В момента такова имат 140 автобуси. По думите му при инцидента шофьорът е реагирал изключително адекватно.

Все още няма задържани по случая.

Арестуван обаче беше 23-годишен мъж за стрелбата с въздушен пистолет по таксиметров автомобил, станала часове по-късно.

Полицията проверява дали има връзка между двата инцидента

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини