МВР изпраща още 550 полицаи по селата и 600 на границата

Има възможност да бъдат назначени допълнително 550 полицаи в областните дирекции за борбата с битовата престъпност, и други 600 - по охрана на границата.
Назначенията на новите хора ще става с открита процедура, а не с конкурс, обясни министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, която се срещна с ръководствата на дирекциите в крайморския град и Добрич. 

Борбата с битовата престъпност е процес, а настоящата специализирана операция я планираме още от лятото, допълни Бъчварова, цитирана от БТА. Тя посочи, че с решаването на този проблем трябва да бъдат ангажирани различните институции - кметове, общини, социални служби, училища. 

По думите й трябва да бъдат създадени и различни форми за работа с тези, които излизат от затворите, както и с подрастващите, извършили някакво нарушение.

Министър Бъчварова даде висока оценка за работата на полицейските дирекции във Варна и Добрич. Според нея те са планирали много точно своите действия за борба с битовата престъпност и вече има постигнати резултати. 

Двете дирекции са заявили желание да бъдат подпомогнати с по 42-ма нови служители, а министърът уточни, че ще получат и средства за допълнително гориво и за ремонти на автомобилите.

По случая със задържаните митнически служители във Варна Бъчварова посочи, че той е емблематичен за начина, по който се работи в борбата с корупцията. Операцията е дълго подготвяна и изключително добре реализирана, без изтичане на никаква информация, каза министърът.

Тя уточни, че все още не се говори за ръководител на организираната престъпна група, защото има необходимост от допълнителни процесуално-следствени действия. 

Петимата обвинени от общо 25 арестувани в петък за приемани подкупи митничари и спедитори от Варна остават ареста, реши специализирания съд в неделя. Митническите служители, сред които началникът на пункта "Варна-Запад" и четирима началници на смени, са взимали между 50 и 600 лева подкуп за бърза обработка и освобождаване на контейнер.
 

Коментари в сайта

Последни новини