Китайският гигант Alibaba планира да прави логистичен център у нас

Alibaba Group има идеи за създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Те имат намерение да предлагат на международните пазари български стоки и храни.

GS-Solar Company пък възнамерява да създаде завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн.

Представители на крупния китайски бизнес са в България, за да проучат възможностите за инвестиции. С тях разговаря и премиерът в оставка Бойко Борисов, съобщават от правителствената информационна служба. На срещата присъства и вицепремиерът Томислав Дончев. Участие взеха вицепрезидентът на Alibaba Group Сън, президентът на GS-Solar Company Лин и президентът на GoldPoly Group Хонг. Те са съпровождани от досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев

Бойко Борисов благодари на китайските власти за активизирането на двустранните икономически отношения. Създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес било приоритет на правителството от първия му ден.

Борисов изтъкна, че предимства на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини