Мистерия обвива смъртта на оператора Асен Петров в Белград

Сръбската полиция работи по три версии за смъртта на 26-годишния Асен Петров, който беше намерен мъртъв в Белград. По първоначални данни той е паднал от високо.

Версиите са убийство, самоубийство или нелеп инцидент, пише "Стандарт", след като вчера се разбра за смъртта на  смъртта на младия оператор на "Спортал медия груп", който дни наред преди това е бил в неизвестност.

Сръбски жълти медии написаха, че българинът се е хвърлил от висок етаж на сградата, пред която беше намерен. Роднини и приятели на Петров обаче са убедени, че той е бил в отлично настроение до последно и не е имал никаква причина да посегне на живота си.

Версията за самоубийство се отрича категорично от колеги на Асен, пише "24 часа". Те твърдят, че младият мъж е правил планове за Йордановден и Ивановден и не е бил в депресия. Според тях Асен е жертва на злополука.

Една от големите загадки е защо той изобщо е бил в Белград. Младежът е бил на ски и сноуборд в Копаоник, курорт в сръбската Стара планина близо до границата. Той е трябвало да се прибере в България още на 6 януари.

Както бе съобщено по-рано, Асен си е резервирал апартамент в Белград и е трабвало да остане там от 3 до 5 януари.

"Монитор" подчертава, че преди да замине Асен казал на близките си, че ще ходи до Сърбия с две коли с приятели. Обаче в контактите си със собственика на апартамента, където е трябвало да се настани, той е посочил, че ще пътува със самолет и е договорил да го чака кола на летището.

Мистерия остават двете момичета, с които уж били с Асен, но никой от неговите приятели и близки не познава. Опараторът посочил имената Борислава Ненкова и Михаела Маринова в резервацията му за хостела в Белград. Момичетата обаче не били забелязани с него. Нещо повече, според документите в хостела, те си тръгнали сами, а по-късно Асен бил намерен мъртъв.

Вчера българското Външно министерство отправи остър протест до сръбските власти заради 5-дневното забавяне на информацията, че тялото на оператора е открито още на 4 януари късно вечерта.

Сестра на Асен написала във Фейсбук:

"От името на цялото му семейство молим всички журналисти да оставят близките му на мира и да престанат да пишат глупости относно случая".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини