Охранителят, намушкал младеж в мола: Защитавах живота си

Охранителят, който в навечерието на Коледа намушка с нож 19-годишен младеж в столичен търговски център по време на спречкване заради кражба, проговори.

Пламен Христов е напуснал ареста в началото на седмицата срещу гаранция от 3000 лева. В интервю за bTV той разказва, че не е искал да убива, а само да се защити, защото почувствал, че е заплашен собственият му живот. 

Той казва, че един откраднат пуловер отключва агресията в мола при инцидента на 23 декември. Младежът, който опитал да го задигне - Робърт, върнал дрехата, но охранителят поискал да извика полиция. Тогава бил посрещнат със заплахи: "Сега ще видиш какво ще се случи". 

"Аз не му обърнах внимание. Влезнахме в магазина и на самите пробни, като чу, че ще се вика полиция, агресивното поведение стана по-силно. Започна да нанася удари, да се опита да напусне магазина. Започна борба между нас, в която той в легнало положение взе един от столовете и започна да ми нанася удари в задната част на главата. Започна да ми прилошава на мен. Да ми тече кръв, започнах да губя съзнание.  

В този момент виждам, че с едната ръка бърка в джоба си. Смятах, че това ще е моят край. Оттам с цел да се защитя, да спре това нападение към мен, извадих нож и го размахах към него", разказа Христов. 

Охранителят е категоричен, че в нито един момент не е искал да го нарани, само да спре атаката. 

"Спрях, когато видях, че той спря да ме атакува. Видях кръвта от ножа си и се уплаших”, разказа Пламен Христов, който има шевове по главата след ударите по него (вижте в галерията).  

Отскоро носел нож в себе си, за да може да си отреже нещо, когато се храни. Никога не го бил вадил в друг случай. 

Христов каза още, че единствената му грешка, е, че е извадил ножа и че би искал той да е раненият, а не Робърт. 

„Не знам защо стана така. Постоянно тази случка е пред очите ми. Колко не искам да е така, как за части от секундата се променя всичко. С охранителна дейност се занимавам от 13 години на различни обекти, на различни места, в различни ситуации. Гледал съм да действам спрямо закона… Искрено съжалявам за него и се надявам да се оправи момчето. Наистина искам да съм на негово място”, каза още охранителят. 

Засега раненият Робърт, който след инцидента беше приет в болница с прободни рани в гръдния кош, запазва мълчание. Истината ще се търси в съда, но там вече стана ясно, че 19-годишният младеж наистина е откраднал пуловер и че е регистриран за други кражби.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини