Кризисен щаб: Вече няма областен център без автомобилен достъп

Вече няма областен център в страната, до който да няма автомобилен достъп, отчетоха тази сутрин от Националния щаб за зимната обстановка. Последно е направен пробив на пътя Варна-Добрич. И за днес остава пълната забрана за движение по републиканските пътища в областите Силистра, Разград, Добрич и Шумен. Наложило се отново да се затвори Ришкия проход, заради снегонавявания.

Министър на регионалното развитие и благоустройството се оплака от пълна безотговорност на превозач, който въпреки забраните е навлязъл с рейс с 40 японски туристи в затворения път Шумен – Разград. Автобусът закъсал и се наложило да бъде ваден. Сезирали сме съответните органите, за да бъде санкционира, уточни Павлова.

Шефът на пожарната Никола Николов пък се облака, че десет негови служители да прокопавали достъп, за да извадят "лидер на една организация", който пък изразил претенции, че е спасен от пожарникари, а не от АПИ. Човекът е евакуиран, но сега трябва операция за вадене на техниката на пожарната.

Снегът вече е спрял почти навсякъде, като проблем остава вятъра, който в проблемните области достига до 60 км/ч и стават навявания, отчетоха от кризисния щаб. Днес целта на всички екипи на Агенция "Пътна инфраструктура" ще е да се отворят максимално много пътища. Отварянето на "Ришкия" проход е другата цел.

Към 08:00 часа температурите в страната са в интервала от - 29 до - 6 °. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени, посочват от щаба.

Ограничена видимост поради мъгла има в областите Силистра (до 10 метра), Варна (до 20 метра), Разград (до 50 метра). Всички автомагистрали са отворени, като на "Тракия" е ограничена скоростта в участъка от пътен възел Зимница до Бургас. "Хемус" във варненско е проходима само за леки автомобили.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини