132 са свободните работни места в община Кърджали

Сто тридесет и две са свободните позиции на пазара на труда в община Кърджали в първите дни на новата 2017 година. От тях 26 са за хора с трайни увреждания - над 50 процента. Това са данните от Бюрото по труда в областния град. Едва три са предлаганите места за висшисти - позициите са за учител в детска градина, директор производство и главен стетоводител. В началото на януари най-търсени са шивачите - 45 са свободните места. По традиция работници се търсят и в машиностроенето - има обявени позиции за фрезисти, стругари, заварчици, шлосери и оператори на металорежещи машини. Транспортна фирма се нуждае от четирима шофьори на автобус. Необходимите общи работници за различните производства са 14.
26 са обявените свободни работни места за хора с трайни увреждания - търсят се шивачи, продавач-консултанти, общи работници в промишлеността, барман и автомонтьор. 
До 10 януари е срокът за подаване на документи за ягодоберачи за Испания. В Бюрото по труда в Кърджали започна и подборът за строителни работници за Израел. 

Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини