Обучението на бъдещите парамедици от Кърджали продължава в реална болнична среда

От началото на тази година обучението на бъдещите парамедици продължава в реална болнична среда. Както Радио Кърджали неведнъж е информирало своите слушатели, Центърът за спешна медицинска помощ в Кърджали първи в страната започна шестмесечен курс за парамедици. 14 млади хора на възраст до 29 години вече усвояват тази професия. 
Директорът на центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали доктор Атанас Митков е изключително доволен от желанието на курсистите да учат и усвояват новите за тях знания. "Явно сме попаднали на хубави, сериозни хора, които имат желание да се обучат в една професия, която е нова", заяви д-р Атанас Митков за Радио Кърджали.
Той изрази готовност да се започне обучение на още една група, когато се съберат достатъчно желаещи. Първоначалната идея беше курсистите да са 35, но липсата на интерес сред младите хора през лятото осуети това. От първи януари обучението  на бъдещите парамедици продължава в реална болнична среда, обясни директорът на Спешната помощ в Кърджали. "Досега ги обучавахме на основните неща в спешната помощ. Сега преподаватели от болницата ще ги въведат в специфична материя - видове болести, анатомия, физиология", обясни директорът на Спешната помощ.
Курсът на парамедиците приключва през април. След това те ще бъдат назначени на работа във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ. Това е първото подобно обучение, което се осъществява в България. Д-р Митков е категоричен, че заслуга за него имат всички негови колеги: "Колкото и да звучи нескромно, заслугата е на всички, които бяха ангажирани с реализирането на проекта. Така че заслужават благодарност за направеното".

Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини