По пижама на балкона! Майка наказа детето си на Коледа!

Шестгодишно момче е в критично състояние в болница в Брюксел след прекарани 15 часа на балкона при температури около нулата, съобщават белгийските медии.

Детето било наказано от родителите си и прекарало заключено на балкона по пижама от 5 часа сутринта до 8 вечерта. Балконът гледал не към улицата, а към вътрешен двор и затова детето не е било забелязано по-рано.

Версиите за жестокото наказание са свързани с желанието му да получи храна, но се разминават в детайлите.

Според някои медии то взело храна на Коледа, без да получи разрешение. Според други то събудило родителите си, защото било гладно.

Когато пожарникарите дошли да спасят момчето, то било в безсъзнание и измръзнало. Откарано е в болница в критично състояние и е настанено в интензивно отделение.

Близначката на пострадалото момче също е в болница с признаци от побой и недохранване. Тя е в по-добро състояние от брат си, но също се нуждае от лечение, съобщи говорителят на прокуратурата в Брюксел.

Полицията арестува родителите – французойка на 31 години и пастрокът им – белгиец на 21. Предявени са им обвинения за насилие върху малолетни.

Семейството живеело в брюкселския квартал Синт-Йос-тен-Ноде, чието население е с преобладаващо ниски доходи. В него пребивават и много българи.

Двете деца не са ходели на училище и не са били регистрирани като постоянно пребиваващи в Белгия, както изисква законът.

Според пресата вторият баща е признал, че момчето е било на балкона като наказание за непослушание, но омаловажил инцидента. Майката отрича обвиненията.

Двамата са оставени в ареста от съдия, който е определил мерките им. Близнаците остават в болница докато съдът реши дали родителите ще могат да запазят правата си върху тях.
 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини