Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!

"Задкрилките, по дяволите!" и “Командире, падаме" – последните думи от пилотската кабина на разбилия се руски Ту-154 в Сочи, съобщи Интерфакс.

След предварителен анализ на една от черните кутии на самолета разследващите чуват запис, в който на фона на рутинен разговор между пилотите се чува и вик за опасно доближаване до земята и паникьосан красък: "Командире, падаме".

"Ако самолет има проблеми със задкрилките, той става неуправляем", коментира заслужилият летец изпитател на СССР Виктор Заболотски.

Те не са били в подходяща позиция и не са сработили координирано, поради което самолетът не е успял да набере височина при излитането и е загубил мощност.

Самолетът Ту-154 на руските ВВС падна в Черно море в 5:40 ч сутринта на 25 декември. На борда му имаше 92-ма души, сред които музикантите от ансамбъла на руската армия "Александров".

Според оперативния щаб досега спасителите са открили 18 тела и над 200 части от тела. Намерени са и 1547 отломки от самолета, а около една трета - 567, са извадени на повърхността.

Източник на агенция Интерфакс, близък до разследването, твърди, че независимо от вероятността за проблем с едното крило на самолета приоритетна е версията за пилотска грешка.

Следствието разполага и с проби от горивото, с което е зареден падналият самолет. Според една от версиите има вероятност то да е било некачествено и това да е предизвикало авария.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ni
    NIKOGA
    1 0
    21:41, 29 дек 2016
    Когато научим причината за гибелта на подводница „Курск”; когато научим истината за “мистерията на 11-ти септември” - тогава ще научим и причината за падналия руски военен самолет Ту-154 . . .
Последни новини