Уволняват за една водка в казармата. Преглед на националния печат

„24 часа": Искаме договори с "Газпром", не с дъщерни фирми. България е поставила въпроса да има договори директно с "Газпром", а не с дъщерните фирми "Овергаз", "Винтерхалс" и "Газпромекспорт". Това каза вчера министърът на икономиката Петър Димитров след заседание за газовата криза на три парламентарни комисии.
Отговор от руската страна обаче още нямаме. Доставчиците на газ - руските компании, искат да съхраняват гориво в наши хранилища, но това не е българският интерес. Изчерпаното находище при Галата може да бъде второто хранилище за природен газ на България. И това може да стане дори още тази година, каза пред народните представители икономическият министър. Това може да се осъществи, след като се изчерпят и окончателните количества в Галата, което можело да се случи и до края на месеца.
„Стандарт":Студът нацепи тръбите за парно. Тръбите за парното започнаха да гърмят заради липсата на газ. Студеното парно и ниските температури може да се окажат фатални за инсталациите, алармират експерти. Сериозен проблем със замръзналите тръби имат в Добрич. Там парното беше спряно със заповед на техническия директор на Черноморска технологична компания инж. Здравко Станчев. Тръбите изстинаха още на обяд. Още в четвъртък към 17 часа пък спря окончателно газоподаването към училищата в града. Служители на ЧТК завъртяха кранчетата и поставиха пломби по таблата по заповед на енергийния министър, пояснили техниците.
„Труд": Държавници не знаели имотите на съпругите си. Явно на управниците ни от работа не им остава време да разговарят със съпругите/съпрузите дори по имотни въпроси! Те масово не знаят дали жената или мъжът им са купували коли, акции, апартаменти и ниви.
Шокиращият извод е от приключилата проверка на имотните декларации на висшите държавни чиновници за 2008 г. Според обобщените данни на Сметната палата от общо 174 декларации с неточности основната част са с пропуски в имотното състояние на съпругата или съпруга на задълженото лице. Такова несъответствие е установено при 99 декларации.
"Дума": Вирус порази компютрите на МВР. Вирус е поразил част от вътрешната компютърна система на МВР, съобщи вчера вътрешният министър Михаил Миков в Благоевград. Той допълни, че до четвъртък на обяд са били поразени всички паспортни служби, както и органите на КАТ, и затова обслужването на граждани е било невъзможно, но към момента в тези поделения на МВР вирусът е изчистен.
Вирусът е тръгнал от компютър в столичната полиция преди три дни. За съжаление обаче не е можело да бъде отстранен с обикновена антивирусна програма и затова прочистването на вътрешната система на МВР ставало бавно, коментира още вътрешният министър.
„Сега": Сух режим в армията. Министърът на отбраната Николай Цонев издаде заповед да се прилага най-строгата дисциплинарна мярка „уволнение" в случаите на злоупотреба с алкохол в работно време, по време на занятия, учения и участия в международни операции и мисии на военнослужещите в Българската армия. Наказанието „уволнение" ще се прилага и при всички случаи, в които се констатира употреба на алкохол при управление на МПС.
Административната мярка ще се прилага във всеки случай независимо дали нарушението е извършено с личен или служебен автомобил, в работно или извънработно време и дали е извършено или не пътно транспортно произшествие.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини