Трима граничари и военен пострадаха при инцидент с УАЗ

Трима гранични полицаи и военнослужещ са пострадали тази сутрин при пътен инцидент.

Той е е станал към 10.00 часа при прибиране от смяна на наряд, на който са били трима граничари и трима военни, уточняват от МВР.

Те били превозвани от военен джип „УАЗ“, шофиран от служител на МО.

По първоначални данни, в района на изключително тежък терен, джипът се е преобърнал. Според информацията до момента четиримата пострадали са с леки наранявания, откарани са за преглед до близко болнично заведение. Очаква се помощ  за изтегляне на авариралия автомобил. На място се извършва оглед, установяват се причините, довели до пътния инцидент.

Тази сутрин МВР съобщи и за заловени българи трафиканти на мигранти.

На 15 декември около 22.30 ч., чрез термовизионна камера, служители на ГПУ- Болярово при РДГП-Елхово забелязали в местността “Разкопките”на с. Воден група от 10 души. При действията на място граничарите задържали 8 незаконни мигранти и двамата им водачи - български граждани.

В хода на работата по заведеното досъдебно производство са установени и двамата организатори на нелегалния канал. Изяснен е и начинът, по който са действали. Групата била отвеждана до турско-българската граница от турски гражданин и предавана на наетите от организаторите водачи. Тяхната задача била да посрещнат мигрантите и да ги отведат до селото, от където чужденците бивали натоварени на автомобили и извозвани към вътрешността на страната. След задържането на четиримата, с прокурорско постановление, мярката им е удължена до 72 часа.

Предстои искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо двамата организатори на нелегалната схема. Работата по случая продължава.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини