Гръм и мълнии

Новият филм на Дисни „Гръм" не е сред най-впечатляващите анимации на годината.
Силно се съмнявам и че ще стане любим на милиони хора по света.
Той не се отличава нито с нечуван сценарий и мегафантастични персонажи, нито с новаторска картинка (макар че е едва вторият по кината у нас след „Мадагаскар 2", направен с технологията Digital 3D).
Въпреки това става дума за приятна, мила и наистина детска анимация с класически поуки и симпатични герои.
Направена по-скоро за малчуганите, отколкото за техните родители, тя разказва за бялата немска овчарка Гръм - истински екшън герой.
Той може да разчисти хиляди терористи с едно излайване, може да премине през всяка стена при подходяща засилка, може да разтопи метал само с поглед – и всичко това, за да опази своята малка стопанка – Пени.
Онова, което Гръм не знае, е, че страховитите им приключения са художествена измислица – той и приятелката му са герои в приключенски сериал.
Тайната се пази, за да може кучето да бъде максимално истинско и да вярва с цялото си сърце, че всичко е на живот и смърт.
Животът на Гръм обаче се преобръща на 180 градуса, когато за първи път попада в истинския свят с всичките си заблуди, че е супермен и без никаква идея какво представлява реалността.
Отгоре на всичко Пени е в опасност и за да я спаси, Гръм ще трябва да намери нови спътници в приключенията си.
Заблуден, но безстрашен, той намира нови приятели в лицата на кльощава и иронична котка и дебел и тотално психиран от телевизията гризач.
Тримата преминават през цяла Америка, а пътят им е така опасен и изпълнен с изненади и разочарования, че да се предадат, често изглежда единственият изход.
Има обаче неща, които са по-големи от всяка преграда.
За да заслужиш титлата приятел, смело трябва да избереш по-дългия път...

Виж трейлъра:

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини