Няма да има правителство, отиваме на избори

Не успяхме да постигнем съгласие за принципни секторни политики. Това обяви на специален брифинг в Народното събрание бившият вицепремиер и дясна ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов, след което поясни, че това означава предсрочни избори, защото няма необходимото разбирателство за правителство в рамките на 43-тото Народно събрание. Бившият вицепремиер добави, че след проведените разговори и липсата на съгласие всички са се съобразили с нагласите за предсрочни избори. Цветан Цветанов обаче обяви, че са се договорили "с колегите" да не отговарят на журналистически въпроси и съответно отказаха да отговарят на такива. Така не стана ясно по какви политики и на какви теми не е постигнато съгласие.

И Найден Зеленогорски, и Валери Симеонов изразиха задоволство от водените разговори. Беше демонстрирана колегиалност и добронамереност, но не можахме да постигнем съгласие, каза лидерът на НФСБ. Симеонов добави, че поне едно са доказали - не са страхливци и няма да тръгнат срещу нагласите на народа, а те са за предсрочни избори. Знаехте кои са нашите приоритети - увеличението на минималните пенсии, но с актуализация на другите и то само на тези, които са работели, борбата с мигрантския поток и строежа на оградата, уточни Симеонов. Найден Зеленгороски също посочи, че не се е стигнало до разбирателство, въпреки усилената работа в продължение на няколко дни. Той припомни кои са били приоритетите на Реформаторския блок - съдебна реформа и антикорупционния закон, но така, както искали от Движение България на гражданите. Припомняме, че по този закон най-големият спор е възможността да се подават на практика анонимни сигнали за корупция - единствено приемащите ги инспектори ще знаят самоличността на подалия сигнала.

 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ха
    Хасковлия тракиец
    18 -6
    14:27, 20 дек 2016
    Елате ми, елате ми на избори, с нетърпение чакам да ви бия шута като гласувам вече за друга партия, по национално отговорна !!!
  • 2
    By
    bydlo
    15 -3
    15:24, 20 дек 2016
    Вие не разбрахте ли че пенсии няма да дадем.
    Вместо това ще си санираме швейцарските сметки!
    Грух-грух.
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    9 -8
    15:25, 20 дек 2016
    Най-после се разбра,че се жужи в затворен кошер.И аз ще гласувам за друга партия ,а не за Патриотите което беше най-голямата ми грешка.Вместо да да се борят за България и българщината те тръгнаха по най популистки начин чрез пенсиите да печелят електорат.Да ама не!ГЛУПАЦИ!Загубихте не само мен като гласоподавател!
  • 4
    Ко
    Колчо слепеца
    7 -8
    15:46, 20 дек 2016
    Защо бе ХАСКЮВЛИЯ ами патриотите искаха увеличение на пенсиите та майка ти баща ти баба ти и дядо ти да не би да вземат 1000 лв пенсии Кой спря тази идея МЕНТА СТОЯНОВО и ГЕРБЕРИТЕ ЗАЩО ЗАЩОТО в Пенсиите няма далавера Далаверата е в САНИРАНЕТО За саниране има милиард а за пенсии няма Така че гласувай за всички но не е за ГЕРБ
  • 5
    Ха
    Хасковлия
    7 -4
    15:56, 20 дек 2016
    Естествено,че няма да гласувам за Гробарите Е.аващи Република България,но и ти не си прав за пенсиите.Интелигентен си и вероятно виждаш как днешните работещи масово не се осигуряват ,а всички частни фирми водят двойно счетоводство.Защо един който цял живот е кръшкал от осигуровки да получава само 20-30 лева по-малко от майка ми и баща ми с над 40 годишен стаж.Патриотите се водят по акъла на откачалката Сидеров,но така отблъснаха много хора.Усе тиха се навреме и сега започнаха за говорят за актуализация на всички пенсии.Ти мислиш ли,че бюджета ще понесе тотално увеличение с около 150 лв.на всички.
  • 6
    Ре
    реалист
    5 -9
    15:59, 20 дек 2016
    Курнелия и Догана откога го чякат този миг като ле... Виж коментара
  • 7
    Пи
    питагор
    10 0
    16:16, 20 дек 2016
    Реалист,******* сам си направи това.С Физкултурници и Маври по места как да върви тази партия?
  • 8
    Бу
    Бул.Монтевидео 24
    6 0
    16:35, 20 дек 2016
    Общо двата мандата на герб до момента струват на електората,над 24 милиарда.Това са 2/3 ти от външния дълг за целия тъй наречен преход за 26 години, затова няма правителство ,който и да дойде от тук на татък се влиза от дълг в дълг.

Още новини

Последни новини