Пак кръв в Турция: Автобус се взриви в град Кайсери

Изображение 1 от 5

    Автобус, превозващ военнослужещи, се взриви в района на университета на турския град Кайсери. Има 13 убити и 55 ранени в атентата.

    Турската армия съобщи, че 13 турски военнослужещи за убити в атентата. Ранените са най-малко 55, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

    Според очевидци колата се е движела близо до автобуса и когато двете превозни средства се изравнили, последвала експлозия, предаде ТАСС. Взривът е станал близо до автобусна спирка, допълва агенцията.

    В автобуса, освен военните, са пътували и цивилни, уточнява Ройтерс. 

    Провинциалният управител на провинция Кайсери, в който се намира градът, Сулейман Камчъ потвърди, че нападението е било извършено с кола бомба, която се е взривила край автобус, превозващ военнослужещи, предаде ТАСС.

    "Това беше атентат срещу военнослужещите, намирали се в автобуса", каза Камчъ. 

    По последни данни във взривения автобус е имало основно военнослужещи от подразделение на специалните сили към местен гарнизон, които са били в дневен отпуск и са отивали в центъра на град Кайсери.

    Турският вицепремиер Вейси Кайнак също потвърди, че става дума за атентат срещу автобус с военни в отпуск, извършен с кола бомба, предаде Ройтерс.

    Той каза, че атаката наподобява на двойния атентат в Истанбул, извършен преди седмица, в който загинаха 44 души. Тогава отговорност за нападението пое кюрдска групировка, припомня Франс прес.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини