Реформаторският блок взе мандата за нов кабинет

Президентът Росен Плевнелиев връчи третия мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок. Изненадващо реформаторите, не върнаха мандата, а седнаха на масата в президентството, за да обсъдят действията си с президента.

Папката с мандата взе Румен Христов, заместник-председател на СДС и депутат от Реформаторския блок. Именно групата на СДС беше против мандата за съставяне на правителството да бъде върнат, както председателският съвет на РБ обяви, че е решил.

Връчвайки третия и последен мандат за съставяне на кабинет, Плевнелиев каза, че ще се радва, ако бъде направено усилие да се сформира правителство. „Понякога и 1% шанс може да бъде 100% шанс“, каза президентът. "Заслужава си да се опита в обстановка на кризи около нас и по света“, добави държавният глава.

Реформаторският блок ще вземе мандата и ще се опита чрез консултации и разговори с ГЕРБ да го реализира - каза веднага след заседанието на на Изпълнителния съвет на Блока и парламентарната група зам.-председателят на СДС Румен Христов.

Той подчерта, че за тях е важно да има стабилно правителство в България предвид всичко, което се случва.

Според него възможността не е изчерпана и разговорите ще продължат.

По думите на Христов, ако получат подкрепа от най-голямата политическа сила - ГЕРБ, ще има правителство. Срокът е следващият понеделник. Ако не се разберат, мандатът ще бъде върнат.

Зам.-председателят на СДС е определен да получи днес проучвателния мандат от държавния глава Росен Плевнелиев, на "Дондуков" 2 той е придружен от Костадин Марков и Борислав Великов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини