Генерал и вицеадмирал в битка за началник на отбраната. Преглед на печата

"24 часа"

10 дни евакуация на Хитрино

8-а жертва има на взрива в Хитрино, съобщи в неделя премиерът в оставка Бойко Борисов. На спирката до фурната било открито затрупаното тяло на мъж. Според източници на "24 часа" това е 36-годишният Бедри от село, намиращо се на 3 км от Хитрино - Тимарево. Бедри имал навика всяка сутрин в 5 часа да ходи да пие кафе в Хитрино. Той бил инвалид и разходката била едно от малкото му развлечения. В събота го качил в колата си синът на собственика на фурната и двамата отишли да пият кафе, когато са били пометени от взрива.

"Труд"

Злоупотреба с европари приключи без наказани, амнистия спаси екскмет от съд

Фрапиращ случай на злоупотреба с европари е приключил без наказани лица, независимо че става дума за похарчен над четвърт милион лева чрез фиктивни ремонти от фирми на лица с умствена изостаналост. Амнистия пък е спасила бившия кмет на Златарица Стефан Добрев от съд за безстопанственост и разследването вече е прекратено. Пътят между селата Росно и Средно село, за който са изхарчени средствата от еврофондовете, но само по документи, сега е направен по нов проект от настоящата управа, този път качествено.

"Стандарт"

Български храни на трапезата за Рождество

За седма поредна година вестник "Стандарт" събира производителите, търговците и държавните институции на форум, посветен на българските стоки и голямото пазаруване преди Рождество Христово.

Как потребителят да разпознае качествените продукти? Има ли достатъчно български стоки в търговските вериги и как те успяват да преборят чуждата конкуренция? Готови ли са Българската агенция за безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите да гарантират пазаруването на качествени и безопасни стоки?

"Монитор"

Генерал и вицеадмирал в битка за началник на отбраната

Генерал и вицеадмирал щурмуват поста началник на отбраната след оставката на ген. Константин Попов, научи "Монитор". Командирът на Сухопътните войски ген. Андрей Боцев и сегашният зам.-шеф на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов са двете основни имена, които висшият офицерски състав и политическото ръководство в Министерството на отбраната обсъждат. Кандидатурите им са били разгледани през седмицата в рамките на заседанието на Съвета по отбрана, когато обаче до единна позиция не се стигна. Тогава била представена и още една номинация - на другия заместник на ген. Попов ген. Пламен Атанасов, който обаче отрано отпаднал от надпреварата.

"Сега"

България губи 748 милиона лева на година от фалшиви стоки

България губи милиони левове всяка година от фалшиви или пиратски стоки. Само в рамките на 12 месеца това струва над 748 млн. лв., показва анализ на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), разпространен чрез Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуална собственост. На пазара на труда това число се изразява в 23 400 изгубени работни места. Проблемът обаче не е само български - в ЕС годишните загуби са в размер на 94 млрд. лв., или 7.4% от всички продажби, се посочва в изследването.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини