Възрастна жена даде 100 000 лева на телефонни измамници

76-годишна жена даде над 100 хиляди лева на телефонни измамници в София. Случаят, станал преди седмица, се разследва от полицията.

Възрастната жена, която е собственик на няколко имота в столицата, твърди, че е давала няколко пъти пари на телефонните измамници. Синовете на жената не работят в България и тя живее сама. 

Обажданията на измамниците към нея са продължили повече от седмица, като общата сума, дадена през този период, е около сто хиляди лева. Това  твърди измамената в показанията си пред полицията, съобщи БНР. Част от парите вероятно тя е държала у дома си, а друга е изтеглила от банка. 

Случаят се разследва от второ РПУ и СДВР. Към момента полицията уточнява подробностите по случая като вероятната схема, по която е мамена жертвата, е съдействие на МВР за залавяне именно на телефонни измамници

Тепърва ще се проверяват и банкови транзакции за теглене на пари от 76-годишната жена. За случая е уведомена и прокуратурата.

Вчера стана ясно, че в Русе е предотвратена телефонна измама за 33 000 лева след намесата на бивш полицай и на настоящи служители на МВР.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Котитеря
    0 -1
    15:13, 7 дек 2016
    Абе може ли тия пенсионери да са толкова големи абдали Никакво увеличение на пенсите Да пасат райграс в парковете
Последни новини