Падат маските и в групи от Е до Н на Шампионската лига

Последните два участника в 1/8-финалите на Шампионската лига напролет ще станат ясни днес след изиграването на срещите от шестия и последен кръг в групи от Е до Н.

По-голямата интрига ще се завърти около третите места в групите, които дават право на участие в плейофите на Лига Европа напролет.

В група Е Монако е сигурен победител и участник на 1/8-финал, а Байер (Леверкузен) също продължава напред от втората позиция. Интрига има за третото място, за което ще спорят Тотнъм и ЦСКА (Москва) на "Уайт Харт Лейн" в Лондон, като единствено победа устройва гостите, а всякакъв друг резултат устройва "шпорите", които ще продължат на 1/16-финал в Лига Европа.

В група F Реал Мадрид и Борусия (Дортмунд) ще се изправят един в директна битка за първото място, като "белият балет" се нуждае от победа, за да измести германците от тази позиция. Следи на живо и слушай коментар от мача тук.

Легия (Варшава) и Спортинг (Лисабон) пък ще се сблъскат в пряк спор за третата позиция, а за поляците само победата може да гарантира продължаване в Европа и напролет.

В група G английският Лестър обезсмисли спора за първото място, но направи интересна борбата за второто. За него спорят Порто и Брюж, а Лестър ще влезе в ролята на арбитър. "Драконите" приемат "лисиците" и с победа стават сигурен участник в на елиминациите. Равенство или загуба обаче ще означава, че те ще зависят от развитието на мача между Брюж и Копенхаген, в който ще се надяват датчаните да не си тръгнат с трите точки от Белгия.

Вижте тук всички резултати, голмайстори и крайно класиране в групи от А до D на Шампионската лига

Интригата в група Н е за първото място. Ювентус може да си го гарантира при успех над Динамо (Загреб) в Торино. Лион и Севиля ще определят вторият участник, който продължава напред в турнира. Французите имат нужда от победа с два гола разлика. Ако не я постигнат, то Севиля ще последва Ювентус в 1/8-финалите.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини