Валери Симеонов: Имаме за премиер човек с доста лабилна психика

„Имаме за министър-председател и лидер на най-голямата партия човек с доста лабилна психика. Това е моето мнение и то почива върху факти”, коментира за Нова тв председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той коментира, че не е ясно какво ще се случи с връчването на мандатите и дали Патриотите ще могат да направят правителство, тъй като има "много резки промени в поведението на лидера на ГЕРБ". 

"Нека да изчакаме да видим днес дали ще върнат мандата. Аз очаквам всичко, между другото", коментира лидерът на НФСБ. Симеонов обясни, че за патриотите не е "детска мечта" да направят правителство. Той обаче приема като отговорност лекото преминаване през тежката политическа зима, и ако им бъде предложен мандат, ще го приемат.

Той поясни, че първоначалното изказване на Борисов за това, че ще подкрепи патриотите, не е било очаквано и не е коментирано. Това си намерение той обявил по време на заседанието на КСНС при президента. 

„Търсят се поводи за прекратяване на отношенията между Патриотите и ГЕРБ, защото така е разпоредил лидерът. Нямам обяснение защо и не виждам необходимост да се втренчваме в това”, коментира още той.

Симеонов каза, че в момента трябва да се отдаде дължимото на президента Росен Плевнелиев. "Не съм му бил фен досега, но поведението му е абсолютно адекватно и отговорно в тази ситуация. Той иска да запази стабилността в България", коментира Симеонов. При консултациите с президента патриотите казали на държавния глава, че имат готовност да вземат мандата. 

„Не е национално отговорно поведението на партия, която има правото да формира правителство и отказва да го направи. Национално отговорното поведение е да не се допуска в излизане в парламентарна криза”, каза още Симеонов.

„За мен би било много интересно ГЕРБ да обяснят защо отказват мандата. Те ще кажат, че нямат стабилно мнозинство в Народното събрание, но в Народното събрание в момента има мнозинство от 130-140 души. Коалиция „Обединени патриоти” има 33 депутати, ГЕРБ има – 84 депутати, 13 депутати от Реформаторския блок също подкрепят правителството”, добави той.

"ГЕРБ в момента и лично премиерът руши стабилността, с която България се гордееше в продължение на две години", коментира Симеонов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини