Цвета Караянчева: ГЕРБ не иска да събори пенсионната система

Нормално е опозицията да критикува бюджета, но това е един добър бюджет. С него продължаваме линията на политическо развитие на България. В него има завишаване на средствата за армията, за образование, за здравеопазване. Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Средства се дават и за култура. Увеличаваме заплатите на учителите. Нашите опоненти забравят да говорят за всички тези неща. И ние искаме да даваме много повече за пенсионери и майки, но това са възможностите. Не трябва да се противопоставят едно на друго. Санирането е много важно за всички граждани. Важно е и за малкия и средния бизнес, защото дава работни места. Пенсиите се увеличават. Бавно и плавно, но се увеличават. Много популистки тези се казаха напоследък. ГЕРБ не иска да събори пенсионната система. Разходите за увеличение на пенсиите не са еднократни. Те са за години напред. Не бива да си играем и да бъдем безотговорни, каза още Караянчева.

За наука пари има много. Това са 560 млн. лева, които стоят и чакат някой да ги вземе. Колегите от образователната комисия водят непрекъснати разговори с учените от БАН. Има институти, в които наистина се взимат ниски заплати, но има и такива, които наистина правят приложна наука, която е полезна за бизнеса, коментира Караянчева скандала за допълнителните 10 млн. лева за БАН. Работа на президента е на кого ще даде третия мандат. Краят на този парламент дойде. Не мисля, че ГЕРБ може да промени позицията си и да подкрепи правителство на РБ. Отиваме на предсрочни избори, които трябва да се проведат в края на март или началото на април. Няма възможност кабинетът "Борисов 2" да поеме функциите на служебно правителство. Ние подкрепяме резултатите от референдума. Мажоритарният елемент е нещо сложно. Трябва да се направят дебати и да се даде реална оценка, защото мажоритарната система може да изкриви политическата система за години напред. Най-важно е районирането на държавата. Темата е много тънка, завърши тя.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини