„Бъдете добре информирани, обичайте живота!”

„Бъдете добре информирани, обичайте живота!”, това бе едно от първите послания, което се появи днес на импровизирана стена в центъра на Кърджали. Тя бе поставена в пространството пред паметника на Васил Левски от организаторите на традиционната антиспин кампания, посветена на 1 декември –Световният ден за борба със СПИН. 
Тази година младежите от Общински съвет по наркотични вещества и Детски и младежки парламент към ОДК подкрепени от РЗИ –Кърджали отново излезнаха в центъра на града, за да насочат общественото внимание към проблемите на заболяването СПИН. Въпреки студеното време, младите хора разговаряха с минувачите по темата, закичваха ги със символа на кампанията-червена панделка и раздаваха информационни материали и предпазни средства. Малките жители на Кърджали пък получаваха значки с надпис „ Без риск, активен, волен отговорен!” 
Днешната инициатива бе част от проявите включени в кампанията на РЗИ в Кърджали, посветена на 1 декември-Световният ден за борба със СПИН. В рамките й се проведоха редица срещи с подрастващи от учебни заведения в областния град, а на 5 декември ще се проведе и заключителната проява-кръгла маса на тема „Заплахата СПИН изисква отговорно поведение“ – „Да бъдеш здрав – избираш ти!“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини