Руско свръхоръжие кара Запада да трепери

Русия е в процес на разработване на свръхзвукови ракети, съобщи Express.

Според американските военновъздушни сили тези ракети ще са способни да достигнат до Великобритания за само 13 минути. Свръхзвуковите ракети могат да развиват скорост, с до пет пъти по-висока от тази на звука. Те са почти невъзможни за засичане.

Според последни данни, Западът изостава, когато става въпрос за разработването на подобни оръжия. В същото време Китай и Русия работят усилено точно по такива проекти.

Според доклад на американската Национална академия на науките, западът е изправен пред „смъртна опасност“. Според него новият тип оръжие представлява „голяма опасност“.

Смята се, че в Китай и Русия вече тестват новите ракети. Ракетите могат да работят в режим на скорост и височина. Те могат да осуетят противодействието на противоракетни системи. Такива оръжия са изключително опасни за ВВС на западните сили.

В същото време Русия разработва ядрена бомба, която ще може да изпепели Великобритания. Тя трябва да е на въоръжение до 2018 г. Китай пък вече тества новия изтребители J-16 . Той трябва да пренася ядрени ракети.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини