Общинския съвет в Ардино реши да подпомага студенти-медици

10 студенти от община Ардино, обучаващи се в сферата на медицината, ще бъдат финансово подпомогнати от Общинския съвет. Това решение взеха на поредното си заседание съветниците от местния парламент.

Председателят на общинския съвет Сезгин Байрям сподели, че с годишната субсидия за подпомагане на лекарските практики на територията на общината и подпомагането на студентите-медици, местният парламент в Ардино показва своето отношение към необходимостта от обезпечаването на общината с медицински кадри.

Кметът Ресми Мурад заяви, че с това решение Общинският съвет поощрява специалностите, от които общината има трайна нужда от изпълнителски и ръководни кадри, съобразявайки се и с приоритетите заложени в Общинския план за развитие на община Ардино за периода 2014-2020 г.

„Имаме голяма нужда от добри квалифицирани медици. По този начин ние осигуряваме подкрепа на младите хора в общината”, заяви кметът Ресми Мурад пред местните съветници.

На редовната сесия бе приета и Наредба за водене на Регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа на личностното развитие на територията на общината. Приет бе Анализ на потребностите от подкрепа за личностното развитие на децата и учениците от общината.

На заседанието на Общинския съвет бяха взети още решения за промени в различни актове, действащи на територията на община Ардино, както и решения свързани с разпореждане с имоти общинска собственост. 

Гюнер Шукри
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини