Изнасилиха англичанка в Дубай, властите я вкараха в затвора

25- годишната Зара-Джейн Мойс, необвързана след раздялата със съпруга си, подава сигнал в полицията в Обединените Арабски Емирства, че е групово изнасилена от двама англичани. Вместо да бъде възприета като жертва англичанката е обвинена в правене на извънбрачен секс и арестувана, пише "Дейли Мейл". 

Двамата обвинени също са задържани, но биват пуснати под гаранция. 

Паспортът на англичанката е конфискуван и тя се изправя пред съдебни процеси.

Звездата от британско телевизионно шоу Селина Уотърмен- Смит, също жертва на изнасилване в Дубай през 2012, подкрепя Зара- Джейн Мойс, като казва, че ще направи всичко по силите си за да получи справедливост.

32-годишната звезда е създала собствена организация в подкрепа на жени изнасилени в Обединените Арабски Емирства. След като Селина е била изнасилена двама от нейните нападатели са били арестувани и осъдени на 10 години затвор, а третият успял да избяга. Сега тя казва, че има респект към властите на Емирствата и вярва, че ще има справедливост.

За момента Зара-Джейн Мойс се намира в безопасно убежище, пусната под гаранция. Изказва своята благодарност към всички подкрепящи я. Казва, че ще остане силна през този труден процес. 

Обединените Арабски Емирства и преди са били критикувани за отношението им към жертвите на изнасилване. 

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини