Плевнелиев: Целта ми не е да редя служебен кабинет

Росен Плевнелиев заяви по БНТ, че целта не е да се нареди служебен кабинет, а да се проведат консултации за съставяне на кабинет от партиите в парламента.

В консултациите с най-голямата политическа сила- ГЕРБ, категорично не е е ставало дума за бъдещо служебно правителство от гледна точка на конкретни личности, а само за принципи, каза президентът.

Имам чувството, че цяла България реди служебно правителство, но не и президентът. Не е това моята задача сега, категоричен е Плевнелиев. 

Трябва да положа всички усилия - и не само аз, а и парламентарно представените политически сили, за да можем да не допуснем политическата криза, която се разрази с оставката на правителството, да прерасне в парламентарна криза. Това прилича на един държавен глава, заяви той.

Това ми казва моята задача като демократ, като човек, който познава Конституцията на България и не само текстовете, но и духа на Конституцията, каза държавният глава.

След срещата на президента с ГЕРБ премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов призова Росен Плевнелиев и Румен Радев да направят служебно правителство и "да ходим на предсрочни избори". 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини