Хасан Азис с отличие „Кмет на гражданите 2016“

Изображение 1 от 5

    Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис получи наградата „Кмет на гражданите 2016г.“ в националния конкурс „Кмет на годината“ 2016 в категорията за голяма община с над 50 хил.жители. Официалната церемония  се състоя в хотел „Маринела“  в София тази вечер от18:00 ч. Конкурсът се организира за четвърта година от Портала на българските общини Kmeta.bg. Наградите връчи омбудсманът на РБългария Мая Манолова.

    Чрез гласуване в платформата kmetnagodinata.bg   в продължение на два месеца бяха определени най-достойните градоначалници  от страната в три категории – малки, средни и големи общини.Над 600 хиляди българи  са дали своя глас за фаворитите си сред градоначалниците

    Освен „Кмет на годината 2016“ и „Кмет на гражданите 2016“ бяха присъдени награди още в 8 категории. По традиция кметските Оскар-и събират елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници. Освен градоначалници от цялата страна, гости на събитието бяха Джордж Кремлис от Европейската комисия, ЙоргосПатулис – председател на централния съюз на общините в Гърция, бизнесмени, представители на неправителствени организации.

    Вие сте едни герои на днешното време. С тези думи създателят на Портала на българските общини Kmeta.bg и изпълнителен директор на “Бранд Медия България” Боян Томов се обърна към кметовете на церемонията. Институцията кмет трябва да бъде издигната на достатъчно висок пиедестал. Българските кметове са новите лидери – живеем в много трудна политическа обстановка, живеем в свят на завист, на надменност и на моята роля и ролята на екипа, който ръководя, е най-мажоритарно избраният политик в България, най-близкият до хората – да бъде достатъчно добре отразяван и достатъчно добре познат на българските граждани, каза още Боян Томов.

    И посочи: Вие сте едни герои на днешното време – в икономическа криза, в криза на идеи, в криза на тесногръдие .

    Това е поредното отличие на кмета на Кърджали  от Портала на българските общини.

    Инж. Хасан Азис беше избран за "Кмет на месец март 2016 г.” за „Съхранение на патриотичния дух”, поводът беше честването на  националния празник 3 март при общините с население над 50 000 души. През 2015 г. г-н Азис стана носител на приза за „Кмет на месец март” за успешно справяне с проблемите, възникнали в общината след снежното бедствие. Той получи и национална награда от конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2011-2015г.. в категория „Пълноценна жизнената среда”  за повишаване качеството на живот и потенциалните възможности за развитие на Кърджали. 

     

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини