Прокуратурата се поправи, Поничките пак в съда

Обвинителният акт срещу братята Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, отново бе внесен от прокуратурата в Районния съд във Враца.

Това съобщи говорителката му Вероника Бозова, цитирана от местния в. "Конкурент".

В края на август т.г. районният съдия Стела Колчева върна внесеното тогава обвинение заради нарушения в процесуалните правила и поиска прокурорите да оправят допуснатите технически грешки. 

Поничките са обвиняеми за хулиганска проява, извършена в съучастие с изключителен цинизъм и дързост, за побоя на 12 януари т.г. над 18-годишния Тодор Йорданов в центъра на Враца, след който момчето издъхна.

Първоначално Окръжната прокуратура във Враца повдигна на братята Дамянови обвинение за убийство по непредпазливост, но след бурни протести, продължили няколко дни, обвинението бе преквалифицирано като предумишлено убийство по хулигански подбуди. 

Съдебно-медицинската експретиза обаче установи, че 18-годишният Тодор е починал заради сърдечно заболяване, а раните от боя са само повърхностни. Тогава делото бе изпратено по компетентност на Районната прокуратура, откъдето предявиха новото обвинение.

Процесът сега отново е в ръцете на съдия Колчева, която трябва да прецени дали всички несъответствия в обвинението са изчистени. Тя има по закон два месеца да направи това и да насрочи дата за делото срещу Дамянови, ако всичко е наред.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини