Прокуратурата разследва случая с грубата треньорка

Районната прокуратура в Бургас се самосезира и назначи проверка по случая с грубата треньорка по художествена гимнастика Елена Симеонова.

Елена Симеонова бе заснета да се държи агресивно с една от състезателките си по време на тренировка.  

Скандалните кадри бяха направени ден преди старта на Държавното първенство за ансамбли, което се проведе в морския град.

"След самосезирането сме уведомени от социалните служби, че е проведен координационен механизъм, който е задължителен, когато социалните служби преценят, че се касае за дете в риск. За този координационен механизъм сме уведомени и материалите от проведения такъв с участието на социални служби, педагози полиция и инспектор по детска педагогическа стая, ще бъдат изпратени и присъединени към проверката, която вече е възложена от прокуратурата", каза  говорителят на Районна прокуратура - Бургас Христо Колев пред БНТ.

Назначената проверка трябва да приключи до края на месеца, след което прокуратурата ще постанови дали да бъде възбудено наказателно производство, или случаят ще остане при социалните.

Скандалният клип предизвика вълна от хиляди реакции, споделяния и коментари в социалната мрежа, където мненията варираха от тотално възмущение до подкрепа на методите на треньорката.вълна от недоволство в социалните мрежи. 

Във видеото се вижда как треньорката Елена Симеонова от Бургас хваща за ушите 11-годишното момиче и силно го разтърсва, докато му крещи. 

"Това е нормално в процеса на работа, когато децата са превъзбудени. Това е единственият начин, който сме намерили, да ги озаптим", коментира Елена Симеонова,  която е член на треньорската комисия към Българската федерация по художествена гимнастика и председател на клуб "Олимпия" - Бургас.

Не така обаче приеха случилото се от Федерацията по художествена гимнастика. 

"За съжаление това не е единичен случай. Трябва да се разговаря с треньорите, трябва да бъдат по-внимателни, да много е тежка и трудна работата с малки деца, понякога наистина нервите на хората и треньорите не издържат, но преди всичко те трябва да бъдат и добри педагози", каза Илиана Раева - председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

От Агенцията за закрила на детето също заявиха, че има нарушение на правата на детето.

Родителите на малката гимнастичка от клипа обаче не упрекват треньорката. Според тях тези методи на работа са нормални.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини